Taurus CMV

Volleybalvereniging Taurus heeft al meer dan dertig jaar een bloeiende CMV-volleybalafdeling met rond de 120 CMV leden. Taurus streeft ernaar om alle CMV kinderen op een kindvriendelijke manier de beginselen van en het enthousiasme voor het volleybal bij te brengen. Binnen de vereniging zijn enthousiaste, deskundige en goed opgeleide trainers actief.

CMV staat voor Cool Moves Volleybal en is speciaal ontwikkeld voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Via zes verschillende niveaus leren de kinderen spelenderwijs en stapsgewijs volleyballen. CMV kan je al spelen vanaf je zesde jaar. Het begint met de bal overgooien en weer vangen (niveau 1 en 2) op een klein veld. De bal wordt elke keer over het net gegooid. Daarna ga je ook de bal onderhands spelen, en begint het samenwerken (niveau 3). De volgende stap is bovenhands spelen. De bal wordt eerst drie keer gespeeld voordat de bal over het net mag. De tweede keer is een vangbal (niveau 4). Het veld is al iets groter. Tenslotte volgt bijna het “gewone” volleybal (niveau 5 en 6), maar spelen de kinderen nog steeds op een klein veld met vier spelers, zodat je vaak de bal krijgt.

Alle CMV jeugd traint op vrijdagavond in de Taurushal. In de schoolvakanties worden er geen trainingen gegeven. Naast de ‘normale’ trainingen zijn er ook speciale trainingen zoals Sinterklaastraining, ouder/kind-training en vriendjes/vriendinnetjestraining.

Ieder jaar organiseert Taurus aan het einde van het volleybalseizoen het Taurus CMV Kamp. Het kamp vindt plaats op een locatie in de regio. Elk kamp heeft een thema en bestaat uit twee dagen gevuld met creativiteit, sport, spel, muziek en dans.

Meer informatie over toernooien en competitie:  CMV toernooien  en  CMV competitie

Het laatste Taurus CMV nieuws: Laatste CMV nieuws