2de Overwinning

Winst geeft Taurus zicht op de kampioenspoule volleybal

In de eredivisie hebben de volleyballers van Taurus uit Houten prima zaken gedaan door met 1-3 te winnen bij VCN in Capelle aan den IJssel. Na vijf wedstrijden staat de ploeg van trainer Erik Gras op de vierde plaats. De eerste vier ploegen plaatsen zich na de halve competitie, die bestaat uit negen wedstrijden, voor de kampioenspoule.

Taurus presteerde wat nog geen enkel ander team in Capelle was gelukt, zij versloegen promovendus ComputerPlan VCN. De thuisploeg nam nog wel de leiding, maar Taurus sloeg daarna hard terug. Met veel servicedruk konden ze hun wil opleggen en met een in vorm zijnde Dylan Boerefijn kon spelverdeler Daan van Haarlem naar hartenlust verdelen. Uiteindelijk was Boerefijn goed voor 24 punten en daarmee topscorer in Capelle. Matthew Immers maakte er 18 voor VCN. Taurus heeft nu net als Sliedrecht Sport 8 punten uit 5 wedstrijden. Op setquotiënt neemt de ploeg uit Houten de vierde plaats in.

Er is een hevige strijd bezig voor twee resterende plaatsen (Lycurgus en Dynamo maken een goede kans) van de kampioenspoule. Sliedrecht Sport is de nummer 3, maar moet nog spelen tegen Orion, Lycurgus en Taurus. De ploeg uit Houten treft Orion, Bielderman Koetsier/SSS en Talentteam Papendal. Een ogenschijnlijk makkelijker programma.

Tekst: AD 06-02-2021  en Volleybal.nl