Al 20 jaar sportieve pret

Wat minder mensen weten is dat Taurus ook een aantal recreantenteams heeft. Een van deze teams viert deze maand een bijzonder jubileum. De heren van het derde recreantenteam spelen namelijk al 20 jaar in vrijwel dezelfde samenstelling.. De afgelopen 19 seizoenen onder de naam heren 2, inmiddels bestempeld als heren 3.
Onder aansporing van Ab Reeze vonden de mannen elkaar in 1997 tijdens de wekelijkse training op vrijdagavond. De toen nog dertigers en veertigers hadden beperkte volleybalervaring. Dat bleek ook wel uit de uitslagen van de eerste toernooien. In de loop der jaren zijn de sportieve prestaties verbeterd en draaien ze prima mee in de recreantencompetitie. Ab Reeze en Jos van Vliet zijn inmiddels gestopt maar nog altijd direct betrokken bij het team als ‘coach’ en ‘manager’. De overige mannen, inmiddels allemaal vijftigers, spelen nog steeds.
Het bijzondere aan het team is dat zij elkaar ook buiten de wedstrijden hebben gevonden. Zo was er de jaarlijkse barbecue met aanhang en kinderen en bakt het team elk jaar de oliebollen voor het eindejaarstoernooi van de vereniging.
Als afsluiting van het seizoen wordt er ingeschreven op een buitentoernooi, gekoppeld aan een kampeerweekend. Meestal in Brabant of Limburg en een enkele keer in Belgiƫ.
Ook vocaal laten de heren zich niet onbetuigd. In de afgelopen jaren is een groot aantal feestliederen geproduceerd die zijn vertolkt op verjaardagsfeesten en zilveren bruiloften. De mannen trainen nog steeds op de vrijdagavond waarbij ook de ” derde helft” een belangrijke onderdeel van de training is.
Uiteraard wordt het jubileum weer verrijkt met een lied. De festiviteiten starten op 7 april met een micro recreanten-volleybaltoernooi tussen vier teams. De dag daarna volgt een stadswandeling in Utrecht gevolgd door een kookworkshop waarbij het hele team plus aanhang present zal zijn.
Al 20 jaar echte (volleybal) vrienden …….geweldig toch !!!!!