CMV volleybalweek bij Taurus

In deze maand februari 2019 stonden veel CMV volleybalactiviteiten centraal.

Naast het CMV regiotoernooi in Utrecht vonden in een week zowel het schoolvolleybaltoernooi en de Nederlandse Open Jeugd kampioenschappen in Houten plaats.

In deze week hebben bijna 1000 kinderen in de Taurushal gevolleybald op hun eigen niveau maar allemaal even enthousiast en sportief. Bij het schoolvolleybaltoernooi groep 5 gingen de meeste bekers naar de Vlinder en de Plantage.

De teams van de Vlinder, de Bogermann school en Plantage wisten ook het meest te eindigen als poulewinnaar in groep 7.

In het Houtens nieuws is een uitgebreid stuk te lezen over het schoolvolleybaltoernooi: www.houtensnieuws.nl. Wij bedanken UnsterDeMeent voor het mede mogelijk maken van dit toernooi!

Op zaterdag 23 februari stonden alle velden weer klaar voor het volgende toernooi in die week. Het Nederlands Jeugd kampioenschap voor clubteams. Verenigingen uit Assen, Leeuwarden, Diemen, Warmenhuizen Nijmegen, Gennep of Rotterdam waren die dag te gast in onze Taurushal. En natuurlijk waren ook onze CMV teams bij de meisje en jongens van de partij tijdens deze halve finale ronde. De beide teams kende een nerveuze start maar groeide enorm in het toernooi. Met veel inzet en lef werd er gestreden voor ieder punt.

Met veel inzet en lef werd er gestreden voor ieder punt.

De meisjes wisten net niet de eindronde te halen door op het nippetje de kruisfinale te verliezen van Dinto. Het was een zeer spannend finale en de teams gaven elkaar bij na niets toe.

De jongens wonnen hun kruisfinale van Fusion met hun enthousiaste en beweeglijke spel.

Jongens D gaat 30 maart in Wognum strijden om het kampioenschap en horen nu al bij de beste 8 teams van Nederland.

De CMV jeugd D teams bestaan uit de volgende kinderen:

Meisjes D: uit Meisjes C3 (nu C2): Shifra, Senne, Danique

uit CMV6-1: Laurien, Evi, Marit

uit CMV6-2: Marit, Mare, Janne en Manon

Jongens D : uit Jongens C: Bjarne, Guus, John Paul, Luuk, Fons

uit CMV6-3: Gijs, Christiaan. Sven en Thomas

Op beide dagen waren weer veel Taurus vrijwilligers actief in de hal, bij het wedstrijdsecretariaat en de kantine. De tientallen vrijwilligers hebben weer twee supergave en goed georganiseerde evenementen neergezet in een gezellige en sportieve sfeer. En dat viel ook op bij veel de ouders, begeleiders en bezoekers.