Een belangrijk punt

De 2-3 nederlaag tegen Orion (19-25, 25-21, 16-25, 25-22, 13-15) heeft de volleyballers van Taurus een belangrijk punt opgeleverd. Met nog twee wedstrijden te gaan staat de formatie uit Houten op de vierde plaats.
De teleurstelling op de gezichten bij de spelers van Taurus, na het laatste punt van Orion, was veelzeggend voor de vorm waar de ploeg uit Houten in zit dit seizoen. Jens de Hoogh, Finn Frielink en libero Mats Bleeker probeerden gezamenlijk de bal nog terug te krijgen.

Het mocht echter niet baten. Orion ontsnapte met de 13-15 winst in de vijfde set aan een nederlaag in Sporthal De Kruisboog. ,,Helaas konden wij het niet meer omdraaien in die laatste set. Zij hebben net dat stukje meer klasse om het naar zich toe te trekken”, gaf Jens de Hoogh direct na afloop aan.
Even later verscheen de glimlach op zijn gezicht. ,,Wij hadden afgelopen woensdag bij SSS in Barneveld een off-day (3-0 nederlaag, red.) maar gaan nog steeds voor een plek bij de eerste vier. Wij hebben laten zien wat we in huis hebben.”
Daar was geen woord aan gelogen. Taurus, dat startte met Daan Pardijs, Jens de Hoogh, Dylan Boerefijn, Tom van den Boogaard, Daan van Haarlem, Finn Frielink en Mats Bleeker, begon goed tegen de ploeg uit Doetinchem. Een 11-8 voorsprong kon echter niet worden vastgehouden.

Volle bak
In de tweede set trok Taurus het initiatief weer naar zich toe om set drie vervolgens weer in te leveren. Het doorzettingsvermogen, de wilskracht en zeker ook de kwaliteit zorgden voor nieuw evenwicht in de partij waarbij het duel zowel spannend als hoogstaand was met fraaie rally’s. Zowel De Hoogh als Dylan Boerefijn deelden rake overtuigende klappen uit. ,,Het was echt volle bak gaan. Wij begonnen het duel met weinig druk, omdat je niets te verliezen hebt”, gaf Boerefijn aan.
De winst in de vierde set leverde Taurus sowieso een punt op. ,,Dat mochten we vieren, maar natuurlijk wil je meer en doorgaan om ook de partij naar je toe te trekken. Zuur wanneer dat dan niet lukt”, aldus Boerefijn.

Inzakken
Daar sloot De Hoogh zich bij aan. ,,Wij hebben een redelijk nieuw team, maar wel een team met veel kwaliteit. In andere seizoenen wilden wij nog wel eens inzakken, nu niet. Het is een raar seizoen waarin je maar één keer tegen elkaar speelt in de reguliere competitie en er geen publiek is bij de wedstrijden. Wij hebben echter wel stappen gezet, zowel speltechnisch als op mentaal gebied. Het is aan ons om nu die laatste twee wedstrijden, twee finales, ook te winnen en ons te handhaven op plek vier.”
Trainer Erik Gras gaf zijn ploeg een compliment. ,,Tegen Dynamo stonden wij op matchpoint, nu tegen een andere ploeg uit de top drie dwingen wij een vijfsetter af die we nipt verliezen. Ik kan ervan genieten wanneer Dylan zo’n bal in de vijfde set uit een lastige positie precies achter in de hoek weet te knallen. We hebben als team gespeeld tegen een ploeg die zes tot zeven keer in de week traint. Woensdag hadden we een off-day, nu zag je weer de kwaliteit.”
Hij temperde vervolgens de hoge verwachtingen. ,,Wij moeten niet bezig zijn met de kampioens-poule. Wel hebben we het in eigen hand, het is echter zaak om het van wedstrijd tot wedstrijd te bekijken en niet te veel naar het scorebord te kijken.”
Aankomende zaterdag gaat Taurus op bezoek bij Talentteam. Een week later, op 27 februari, gaat de ploeg uit Houten de degens kruisen met directe concurrent Sliedrecht Sport.

Tekst AD 15-02-2021, Foto Ruud Voest