Een grote stap gezet….

In de eredivisie hebben de volleyballers van Taurus een grote stap gezet richting de kampioenspoule.

In Ede won de formatie uit Houten met 1-3 van Talentteam Papendal (22-25, 25-15, 21-25, 17-25). ,,Wij moesten hier winnen om zicht te blijven houden op een plek bij de bovenste vier om zodoende in de kampioenspoule uit te kunnen komen”, gaf Finn Frielink direct na afloop aan.
De ploeg van trainer Erik Gras kan komende zaterdag die plek veiligstellen wanneer het wint bij directe concurrent Sliedrecht Sport, de huidige nummer zes van de ranglijst.

Taurus, dat startte met Daan Pardijs, Jens de Hoogh, Dylan Boerefijn, Tom van den Boogaard, Daan van Haarlem, Finn Frielink en libero Mats Bleeker, begon goed aan het duel in Ede. Met 22-25 werd de erste set binnengehaald. In de tweede set was de ploeg uit Houten het spoor bijster. Niets lukte en Talentteam liep rap uit naar 9-1 en vervolgens 18-5. Erik Gras bracht met Jochem Bloem en Sven de Koe nog verse krachten in. Met 25-15 moest het toezien hoe Talentteam langszij kwam in sets. ,,De service van hen liep zo goed. Dat probeer je dan te stoppen, maar dat was te lastig”, gaf Frielink aan.

Venijn
De ervaren Frielink serveerde aan het begin van de derde set zelf met het nodige venijn waarna het aanvallend en blokkerend ook weer ging lopen bij Taurus. ,,De service is om het eerste punt te maken. Het was ook zaak om niet te veel aan de kampioenspoule te denken. Het blijft belangrijk om het van wedstrijd tot wedstrijd te bekijken. Ik ging er ook niet van uit dat Talentteam drie van zulke sets zou spelen”, zei hij nuchter.

Het was daarna Taurus dat het initiatief pakte en het niet meer weggaf. Komende zaterdag wacht Sliedrecht Sport om de grote stap te maken. Spelverdeler Daan van Haarlem keek alvast vooruit. ,,De kampioenspoule halen voelt al bijna als het kampioenschap”, zei de oud international. ,,Het was zaak om iedereen erbij te houden na die tweede set. Onze vorm is goed en wanneer je iets wilt als ploeg, dan moet het nu gebeuren. Dit seizoen hebben wij tegen de topploegen al laten zien dat er veel groei en energie in het team zit. Voor nu is het zaak om vooral lekker te volleyballen”, besloot Van Haarlem optimistisch.

Tekst: AD 22-02-2021