Eredivisie live

Op 1 januari wordt de Eredivisie Volleybal hervat met om 15.00 uur de kraker Amysoft Lycurgus – Draisma Dynamo. Deze wedstrijd én alle andere Eredivisiewedstrijden zijn vanaf het nieuwe jaar live te bekijken op volleybal.nl. In dit artikel lees je alles wat je moet weten om de wedstrijden live te volgen.

Waar vind ik de wedstrijden op volleybal.nl?
Alle Eredivisiewedstrijden bekijk je live op volleybal.nl. Kort voor een wedstrijd start de live-uitzending. Vanaf dat moment kan je inschakelen. Op de pagina met het Eredivisieprogramma zie je per wedstrijd staan wanneer er een live-uitzending plaatsvindt. Het programma voor de Eredivisie Heren vind je hier, voor de dames is het programma hier te vinden. Als je op de wedstrijd klikt, kom je automatisch bij de livestream uit.

Livestreams kijken is gratis, wel account benodigd
Aan het bekijken van de livestreams zijn voor de kijker geen kosten verbonden, wel is hiervoor eenmalige registratie benodigd. Op volleybal.nl kunnen gebruikers hiervoor hun Mijn Volleybal-account gebruiken. Iedereen, zowel leden als niet-leden van de Nevobo, kan zo’n account gratis aanmaken. We raden aan een account aan te maken (ruim) voor de wedstrijd aanvangt, zodat je zeker bent dat je niets van de wedstrijd mist. Het aanmaken van een account kan hier.

Ook op eyecons.com en clubwebsites
De wedstrijden in de Eredivisie zijn ook te bekijken via het platform eyecons.com. Daarnaast zijn de eigen wedstrijden van een specifieke club (op termijn) te bekijken op haar clubwebsite. Wanneer je via eyecons.com of de clubwebsite de livestream wilt bekijken, is een Eyecons-account benodigd. Deze is gratis eenmalig aan te maken via de eerste livestream die je bekijkt.

Commentaar door de club
Met de livestreams doen zo’n twintig nieuwe commentatoren hun intrede in het volleybal. De live-uitzendingen worden namelijk voorzien van liveverslag door commentatoren van de thuisspelende club. Of dit volledig onpartijdig zal zijn, valt te betwijfelen, maar kleurrijk commentaar lijkt in ieder geval gegarandeerd.

Nieuwe ontwikkelingen
De livestreams zijn later dit seizoen ook te bekijken in de Mijn Volleybal app. Op volleybal.nl verschijnt nog in januari een ‘match center’ om de wedstrijden en livestreams een prominentere plek te bieden.

De livestreams zijn een samenwerking tussen de Eredivisieclubs, 360SportIntelligence, Eyecons en de Nevobo. Zij zijn een samenwerking aangegaan voor vijf jaar om de zichtbaarheid en uitstraling van de Eredivisie door middel van livestreams en andere videocontent naar een hoger plan te tillen. In deze periode volgen nog vele ontwikkelingen om de livestreams continu te optimaliseren.