H1 plaatst zich voor kampioenspoule eredivisie

Taurus had voor de laatste reguliere speelronde van de Eredivisie de beste papieren om de play-offs te halen, maar moest het nog wel even doen. De ploeg van trainer Erik Gras ging zaterdagmiddag op bezoek bij Talentteam Papendal/Arnhem en wist dat concurrent VoCASA die avond nog op bezoek ging bij SAMEN.Lycurgus.

In de Van der Knaaphal in Ede begon Taurus dan ook erg fel. Met een goede service en een goed blok wist de ploeg uit Houten constant druk te leggen op de jonge talenten. Dat leverde dan ook de eerste set op met 22-25. In de tweede set ging het lang gelijk op.

Maar op het beslissende moment wisten de jonge talenten nu toe te slaan dankzij goed verdedigend werk en een sterke aanval en uitblinker Daan Streutker. Het werd 25-22 en daarmee 1-1 in sets. Taurus-trainer Erik Gras motiveerde zijn ploeg en gaf ze meer er vol voor te gaan. Die ‘alles of niets mentaliteit’ leverde het gewenste effect op.

Taurus denderde in de derde set volledig over het Talentteam heen met een sterke aanval en een goede blokkering. De wil om te winnen straalde van de ploeg af en die vechtlust leverde ze een duidelijke setwinst op: 16-25. De vierde set werd weer erg spannend. Het ging lang gelijk op, de verschillen waren klein. Maar op het cruciale moment wist Taurus het verschil te maken en een marge te creƫren. Na een ace van Finn Frielink was de buit binnen: 20-25.

Tekst: www.volleybal.nl