Jeugd Taurus gaat weer trainen

De afgelopen weken zijn de CMV- en de jeugdcommissie met de trainers druk geweest om te kijken of we buiten een programma kunnen organiseren waarmee we onze jeugd lekker kunnen laten sporten binnen de kaders die gesteld worden vanwege het Corona virus.

Er zijn twee beachvelden op de Kruisboog beschikbaar en twee grasvelden bij sportpark de Meerpaal. Deze velden zijn exclusief voor Taurus. Dit is afgestemd met en goedgekeurd door de gemeente. Op beide locaties is plek om fietsen op voldoende afstand te parkeren.
Bij de Kruisboog is er standaard ruimte voor het parkeren van auto’s. De locatie op de Meerpaal is iets verder van de parkeerplaats en ook om andere sporters te mijden heeft met de fiets komen hier de voorkeur.

De CMV-jeugd:

Deze zullen op maandag, dinsdag- en vrijdagavond bij de hal op onze beachvelden gaan trainen vanaf 11 mei tussen 17.00 en 19.00 uur. Deze groepen zijn reeds separaat ingelicht over de afspraken rondom de trainingen, brengen en ophalen.

De A, B en C- jeugd:

Zal op alle dagen op beide locaties gaan trainen. Iedereen wordt via de groepen ingelicht over locatie en trainingstijden,  we hebben geprobeerd de vaste trainingsdagen aan te houden maar dat is niet altijd gelukt. Er wordt vooralsnog  tot en met eind mei getraind en alleen met het eigen team; er kan niet meegetraind worden met andere teams. Onze trainers geven de training op vrijwillige basis. Sommige trainers geven om uiteenlopende redenen aan geen training te kunnen of willen geven. Voor die groepen hebben we andere trainers gezocht en gevonden.

 

De volgende afspraken gelden voor beide locaties:

  • Kom alleen trainen als je geen gezondheidsklachten hebt. Dus blijf thuis bij neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn en hoesten of verhoging.
  • Kom niet trainen als er thuis 1 of meerdere personen ernstige klachten zoals koorts en/of benauwdheid heeft. Als iedereen 24 uur geen klachten heeft, mag je weer komen trainen. Blijf ook thuis als iemand in jouw huishouden positief getest is op het coronavirus (COVID-19). Omdat je tot 14 dagen na het laatste contact met deze persoon nog ziek kunt worden, moet je thuisblijven tot 14 dagen na het laatste contact.
  • Als ouder/verzorger/begeleider heb je geen toegang tot de sportvelden. Er mogen geen toeschouwers aanwezig zijn en de kinderen komen dus zo veel mogelijk zelfstandig naar de trainingslocatie. Ouders die toch willen blijven zullen op de parkeerplaats moeten wachten.
  • Er is geen omkleedruimte en geen wc beschikbaar. Als je komt trainen dan ben je thuis naar de wc geweest, heb je thuis je handen gewassen met water en zeep, kom je in je sportkleding en heb je je eigen bidon bij je als je iets wilt drinken tijdens de training. Je gebruikt alleen je eigen spullen. Was ook bij thuiskomst je handen.
  • Er is een kwartier tijd tussen de trainingen, door snel te vertrekken en laat te komen kunnen we drukte voorkomen. Belangrijk is om te bedenken dat er ook andere groepen kinderen op de Kruisboog en bij de Meerpaal gaan sporten. Er is dus meer drukte dan alleen die van ons. We proberen tijden waar nodig goed af te stemmen, om het soepel te laten verlopen is de medewerking van iedereen nodig.
  • Kinderen t/m 12 jaar hoeven geen afstand tot elkaar te houden, wel tot hun trainers, 13-18 jarigen houden tijdens de training 1,5 meter afstand tot elkaar en tot de trainer. De trainer is verantwoordelijk voor het naleven van de regels binnen de training.
  • De ballen worden tussen de trainingen schoongemaakt, Taurus regelt schoonmaakspullen. Er zijn speciale wasbare beach-volleyballen beschikbaar. De ballen voor de grasvelden kunnen op een ‘centraal punt’ worden opgehaald en schoon terug gebracht. Hierbij zal ook af en toe een beroep worden gedaan op de spelers.
  • Bij het opstarten en zolang als nodig is, is er een duidelijk herkenbaar persoon aanwezig die toezicht houdt op het naleven van de regels bij het komen en gaan. Aanwijzingen van deze vrijwilliger worden stipt opgevolgd, discussie over de regels mag schriftelijk gevoerd worden met het bestuur, niet met de vrijwilliger van dienst

En dan nog het volgende:

We rekenen op ieders medewerking om dit plan succesvol uit te voeren anders heeft dat consequenties voor het trainen van de hele vereniging! We willen iedereen die dat wil gewoon lekker laten ballen, de training zal meer om bewegen en samenzijn gaan dan om het aanleren van techniek. Kinderen hoeven niet te trainen, als jij of je ouders het te spannend vinden, blijf je gewoon thuis. Het al dan niet aanwezig zijn heeft geen enkele invloed op de teamindeling voor volgend jaar!