MC1 bezoekt OKT in Apeldoorn

Taurus MC1 bezoekt Olympisch kwalificatietoernooi

Woensdag 8 januari ging het grootste deel van onze MC1 samen met coaches en ouders naar Apeldoorn om daar twee topwedstrijden te zien. We zagen eerst een spectaculaire wedstrijd tussen onze buurlanden. België dacht de eerste set te winnen maar werd gechallenged. Uiteindelijk ging de set met 33-31 naar Duitsland. Ook de tweede set ging met minimaal verschil naar de Duitsers, die in de derde set twee matchpoints niet wisten te verzilveren. Uiteindelijk wonnen onze oosterburen met 3-1.

Daarna was het wachten op de Nederlandse en Bulgaarse dames. Mooi om te zien hoe ze hun warming-up deden. De Nederlandse trainer beschikt over een breed arsenaal goede dansmoves. Vervolgens een niet al te spannende wedstrijd. Nederland was duidelijk de betere ploeg. Alleen de derde set was wat spannend, we kregen zelfs een setpoint tegen, maar toch kwam het goed.

Na afloop van de wedstrijd liepen we ‘toevallig’ en oud-speelster van Taurus MC1 tegen het lijf. Ze heeft het sindsdien best wel aardig gedaan. Met het Nederlands team 2 x een zilveren medaille behaald op het Europees kampioenschap. Ze heeft gespeeld voor topclubs uit Duitsland, Italië en Turkije en is met haar huidige club onlangs wereldkampioen geworden. Dinsdag werd ze gehuldigd als beste Nederlandse volleybalster van 2019. Door velen wordt ze gezien als de beste middenspeelster ter wereld: Robin de Kruijf. Fijn dat ze even de tijd nam voor een praatje en wat foto’s. We mochten haar een 50-jaar-Taurusshirt overhandigen en uitnodigen voor het feest van zaterdag 11 januari. Als ze niets beters te doen heeft denkt ze erover na (het Nederlands team speelt dan de halve finale op het OKT).

We kunnen terugzien op een zeer geslaagde dag!