MC1 verslag

Hoe gaat het met MC1?

Het is een goed initiatief van MC2 om wedstrijdverslagen te gaan plaatsen op onze website. In het verleden gebeurde dat veel vaker en de verslagen werden goed gelezen.

Hierbij een update over het competitieverloop van MC1.

We begonnen het jaar met een mix van speelsters uit diverse teams van het vorige jaar. Louise en Cathelijne hadden er al een jaar in de MC1 op zitten. Daarbij kwamen Dania, Lieke en Senne uit de MC2, Sofie en Minne uit de MC5 en Laurien uit de CMV-6. Al snel ontstond er een hecht en op elkaar ingespeeld team. We speelden in de Hoofdklasse en promotie naar de Topklasse in de tweede helft van het seizoen was ons doel. En dat hebben we gehaald. We werden achter Kalinko tweede in de poule. Ook Vives, derde in de poule, promoveerde.

De competitie in de tweede helft van het seizoen begon op 11 januari. Echter nog niet voor ons. Op 18 januari mochten we aan de bak tegen Dinto, vooraf gezien als huizenhoog favoriet voor het kampioenschap. We verloren weliswaar met 4-0 maar dat gaf niet het werkelijke niveauverschil aan. We konden enkele sets echt partij bieden. Helaas vielen die aan het einde net de verkeerde kant op.

Daarna weer twee weken geen wedstrijd, terwijl de competitie voor de overige teams gewoon doorging. Zaterdag 8 februari mochten we weer, uit tegen Kalinko. De heenreis was lastig. Door een afsluiting van de A12 kwamen we laat aan en de inspeeltijd was daardoor kort. Maar dat was bij de start van de wedstrijd niet te zien. We schoten uit de startblokken. Al snel stonden we met 10-1 voor. Alhoewel Kalinko beter ging spelen konden we de set naar ons toe halen. Ook de 2e set gingen we voortvarend van start maar konden het niet vasthouden. We kwamen op 24-24, maar door wat lastige ballen ging de set naar Kalinko. De 3e en 4e set kwamen we er niet meer aan te pas en waren duidelijk voor Kalinko.

Op 15 februari mochten we naar Enkhuizen, tegen Madjoe. Vertrek om 8 uur, spelen om 10 uur. De eerste set liepen we steeds een paar punten achter, we kwamen op het einde nog heel dicht bij, maar de set ging toch met 25-23 naar Madjoe. In de tweede set namen wij het initiatief en die ging met 25-22 naar ons. De derde set ging slecht. We kwamen gelijk op een forse achterstand en konden het niet meer rechtzetten. Met 25-12 ging de set troosteloos verloren. De malaise zat echter niet in het team maar zat aan de speelkant. Na wisseling van speelhelft bleek Madjoe de dip te hebben overgenomen en wonnen wij de set met groot verschil 25-14. Op naar de vijfde set. Madjoe was de dip nog niet te boven en wij begonnen goed. We konden de voorsprong vasthouden en op 15-12 in ons voordeel was de wedstrijd beslist. Een mooie 3-2 uitoverwinning op een directe concurrent. We keerden tevreden huiswaarts. De laatste plaats in de poule, onder meer ontstaan doordat de andere teams meer wedstrijden gespeeld hadden, konden we overdoen aan Vives.

Nu weer een paar weken geen wedstrijd maar vanaf 7 maart mogen we wekelijks aan de slag. We beginnen met twee thuiswedstrijden, tegen Kalinko en Limes. Beide wedstrijden beginnen om half elf. Wil je mooie wedstrijden op Top-C-niveau zien: kom kijken en ons aanmoedigen! We kunnen alle support gebruiken. Tot 7 maart!