Taurus H2 – Inter Rijswijk H2

1-3 Nederlaag met perspectief voor Taurus Heren 2

Zaterdag 30 september jl. speelde Heren 2 zijn eerste thuiswedstrijd tegen promovendus Inter Rijswijk 2.
Ondanks het feit dat tijdens deze wedstrijd Theo en Harmen vanwege een week vakantie ontbraken, speelde Heren 2 een wedstrijd die van een veel beter niveau was dan de wedstrijd een week eerder tegen Maatwerkers VCN 1. Spelverdeler Sven Spruijt speelde een degelijke wedstrijd.

In set 1 had Heren 2 de hele set een kleine voorsprong die niet meer werd afgegeven. De set werd met 25-23 gewonnen. In deze set werd er door Heren 2 hard gewerkt en werd er met het nodige zelfvertrouwen gespeeld.

In set 2 keek Heren 2 al snel tegen een achterstand aan. Door veel vechtlust lukte het Heren 2 om het einde van de set op gelijke hoogte te komen. Een 22-24 achterstand werd omgebogen in een 24-24 gelijke stand. Helaas lukte het net niet om deze set binnen te slepen en werd de set met 24-26 verloren.

In set 3 keek Heren 2 al heel snel tegen een 1-5 achterstand aan. Helaas lukte het niet om de achterstand terug te brengen en werd deze set met 20-25 verloren.

In set 4 was het beeld hetzelfde als in set 3. Opnieuw liep Heren 2 de hele set achter de feiten aan.
Dit kwam met name door een groot aantal foutieve services in deze set. Na een 19-24 achterstand kwam Heren 2 tot 23-24 terug. In deze fase van de set scoorde Timo Noordhoek vier aanvallen achter elkaar. Na een tweede time-out op 23-24 wist Inter Rijswijk 2 het beslissende laatste punt te scoren. Heren 2 verloor set 4 met 23-25 en de wedstrijd met 1-3.

Na afloop was er het gevoel dat er meer had ingezeten. Door onnodige fouten, slordigheden en soms te voorspelbaar aanvalspel werden de kansen die zich aandienden onvoldoende benut.

Op 7 oktober a.s. speelt Heren 2 een verre uitwedstrijd en treedt het team om 19.00 uur aan in Zuid- Limburg tegen Voerendaal 1, een team dat na twee wedstrijden in de middenmoot staat.

Lourens van der Linden
Assistent trainer/coach Heren 2