Taurus H2 – Zaanstad H2

Taurus Heren 2 laat een 2-0 voorsprong tegen Zaanstad 2 glippen

Zaterdag 16 december jl. speelde Heren 2 thuis tegen Zaanstad 2, een team dat net zoals Heren 2 bestaat uit een mix tussen ervaren en jongere spelers. De wedstrijd kende twee gezichten, waarbij het einde van de derde set het beslissende moment in de wedstrijd was.

Taurus speelde de eerste twee sets goed en geconcentreerd, wat resulteerde in setwinst met 25-19 en 25-21. In beide sets had Taurus duidelijk controle over de wedstrijd. In het begin van de derde set verslapte de aandacht en keek Taurus tegen een 1-5 achterstand aan. Taurus vocht terug en nam het initiatief over. Dit ging door tot het einde van de set. Liefst vier maal had Taurus matchpoint, maar lukte het niet om de laatste bal te scoren. Zaanstad 2 benutte het tweede set point wel en won de set uiteindelijk enigszins fortuinlijk met 29-31.

In set 4 en 5 liep Taurus achter te de feiten aan en lukte het niet meer om in de buurt van het spelniveau van de eerste twee sets te komen. De veerkracht die het team in andere wedstrijden wel had gehad, was helaas niet meer aanwezig. Zaanstad 2 won de sets afgetekend met 15-25 en 7-15 en de wedstrijd met 2-3.

Op  zaterdag 13 januari a.s. speelt Heren 2 om 16.30 uur uit tegen Inter Rijswijk 2 in Rijswijk.

Lourens van der Linden (Assistent trainer/coach Heren 2)