Taurus JB1 kampioen NGJK 2018

Taurus JB1 kampioen van Nederland

Afgelopen zaterdag 2 juni is het team JB1 van Taurus (tot 16 jaar) kampioen van Nederland geworden bij de Nationale Gesloten Jeugd Kampioenschappen (NGJK).

In april werden de jongens knap kampioen in de topklasse van de regio West. Daarmee hadden ze een startbewijs verdiend voor de vierkamp tegen de topklassekampioenen van de drie andere regio’s. Aan het eind van de dag bleken de jongens van Taurus de sterksten. In de laatste set van de finale lieten ze hun klasse zien, met hun beste set van het seizoen volgens trainer/coach Uberto Bel.

De jongens sluiten daarmee een topseizoen af. In maart won de JB-lichting al de Nationale Open Jeugd Kampioenschappen (NOJK). Bij de open wordt gespeeld met een gelegenheidsteam in een leeftijdscategorie, waarbij ook spelers mee mogen doen die in de competitie al in oudere leeftijdscategorieën spelen.

De JB1 bestaat uit (vlnr): Lorenzo Spijker, Ewoud van der Wijk, Sil Meijs, Jip Kemperman, Stijn Maasdam, Tijn Brugman, Robin Schols, Jouke Gorter en Ian Fengler.

Trainer/coach is Uberto Bel.