Taurus kan jouw hulp gebruiken!

Taurus kan jouw hulp gebruiken!

Taurus heeft heel veel vrijwilligers die op vele fronten actief zijn. Om alles wat soepeler te laten verlopen willen we de organisatie verder uitbreiden. Er zijn een aantal nieuwe rollen beschreven en tevens ontstaat er een vacature vanwege een overdracht:

 

Coördinator Nationale Open Jeugd Kampioenschappen, NOJK:

Voor ondersteuning van de Jeugdcommissie zoeken we een of meerdere personen die gedurende het seizoen de coördinatie van het NOJK op zich willen nemen:

  • Verzorgen van de NOJK inschrijving naar de Nevobo
  • Samenstellen van de selectiegroepen met de jeugdcommissie en trainers
  • Faciliteren van de voorbereidende trainingen en oefenwedstrijden voor de voorrondes, halve finale en de finalerondes.

Gedurende het seizoen zal de tijdsbesteding beperkt zijn, en ook vanaf de voorbereiding in de kerstvakantie tot de finales eind maart zal dit niet meer tijd kosten dan 2-4 uur per week. Een mooie rol om bij te dragen aan de ontwikkeling van onze top-jeugd waarbij volleybalkennis vooraf handig is maar geen vereiste.

Heb je interesse? Neem dan contact op met jeugdcommisse@taurusvolleybal.nl

Coördinator Jeugd evenementen:

Bij Taurus wordt er voor de jeugd heel erg veel georganiseerd, zowel op volleybal gebied als daarbuiten. Ter ondersteuning van de jeugdcommissie zoeken we enkele ouders die het leuk vinden om samen met de jeugdcommissie en de betrokken trainers, de evenementen en uitjes buiten het volleyballen om te coördineren en/of organiseren voor onze jeugdleden.

Heb je interesse? Neem dan contact op met jeugdcommisse@taurusvolleybal.nl

 

Coördinator scheidsrechterszaken:

Mathilde Hissink heeft naast haar rol bij de ledenadministratie ook de scheidsrechters-coördinatie op zich genomen de afgelopen jaren maar wil deze taak graag overdragen.

Als scheidsrechters-coördinator:

  • Onderhoud je contact met het wedstrijdsecretariaat en de roostermaker over de indelingen voor thuiswedstrijden bij Taurus.
  • Houd je contact met de Nevobo over de vereiste levering van scheidsrechters door Taurus
  • Coördineer je de inschrijving van de regionale scheidsrechters door Taurus
  • Coördineer je het invullen van de team tevredenheidsformulieren
  • Coördineer je de opleiding van scheidsrechters in samenwerking met de verenigings-experts die cursussen tot VT-4 mogen geven.

Deze rol kan door een of meerdere personen worden ingevuld. Je hoeft niet per se zelf scheidsrechter te zijn en we zullen zorgen voor de vereiste training en kennis en contacten. Verder doe je dit niet alleen en word je ondersteund door het verenigingsexperts, bestuur, wedstrijdsecretariaat en de roostermakers. De inschatting is dat dit over een heel seizoen zo’n 2 uur per week kost.

Zie voor meer informatie deze Nevobo-link: informatie scheidsrechters coördinatie

Geïnteresseerden kunnen mailen naar: technischezaken@taurusvolleybal.nl

 

Vertrouwenscontactpersoon

De Vertrouwens Contactpersoon (VCP) is binnen een sportvereniging of sportbond het eerste aanspreekpunt voor iedereen die een vraag heeft over of te maken heeft met grensoverschrijdend gedrag en hier met iemand over wil praten. De VCP helpt je graag op weg naar hulp, maar is er ook om preventief beleid op te zetten.

Taurus heeft momenteel een tijdelijke vertrouwenscontactpersoon gevonden in Doesjka Hoogewoud, maar we zijn op zoek naar 2 personen (M+V) die deze belangrijke taak vast op zich willen nemen. Mogelijk zal Doesjka deze taak voortzetten.

Volleybalkennis is geenszins vereist, zorgvuldige communicatie daarentegen wel. Wij nodigen ook ouders uit die zich voor deze rol geschikt achten.

Ter overdracht is er een pakket aan documentatie van de bond en NOC/NSF beschikbaar.

Zie voor meer achtergrond informatie deze Nevobo link: https://www.nevobo.nl/bestuurder-functionaris/veilig-sport-klimaat-vsk/seksuele-intimidatie/

Geïnteresseerden kunnen mailen naar: voorzitter@taurusvolleybal.nl