Taurus verliest kwartfinale beker

Taurus heeft gisteravond met 0-3 verloren in de kwartfinale van het nationale bekertoernooi (19-25, 22-25, 26-28). ,,Wij hebben een goede partij gespeeld, helaas was het niet genoeg”, aldus Jochem Bloem.

In de reguliere competitie was het ook Sliedrecht Sport dat Taurus via een 3-0 zege uit de kampioenspoule hield. In het bekerduel waren de ploegen meer aan elkaar gewaagd. Taurus, dat in de eerste set Jens de Hoogh, Jochem Bloem, Tom van den Boogaard, Daan van Haarlem, Jelle van Jaarsveld, Hans van Westrienen en libero Niels Plinck opstelde, startte goed. Halverwege deze set moest de thuisploeg in de achtervolging. Bloem: ,,Door wat wisselingen in het team was het even zoeken naar de juiste afstemming, ook in de communicatie. Toch ben ik tevreden over ons spel.”

Coach Erik Gras miste Finn Frielink, die nog last had van een eerder opgelopen hersenschudding. Ook Mats Bleeker ontbrak. De libero kreeg in de ochtend voor het duel te horen dat hij preventief in quarantaine moest. Gras wilde zich niet verschuilen achter de afwezigen. Gras: ,,Dat is de tijd waarin we leven. Sliedrecht Sport had daar afgelopen week ook last van. Het is niet anders. Gelukkig heeft Taurus de mazzel dat er altijd voldoende ervaren mensen zijn om dat op te vangen.”

Met Niels Plinck op de plek van Bleeker en Hans van Westrienen stond er voldoende ervaring binnen de lijnen. Het was niet genoeg om Sliedrecht Sport nu wel te bedwingen. ,,Ontzettend jammer, ondanks dat je weet dat het een lastige wedstrijd wordt. In de derde set krijgen wij setpoints, maar weten wij ze niet te benutten”, baalde Jochem Bloem. Hij blokkeerde regelmatig zijn maatje Tim Koops. ,,Wij hebben nog samengespeeld bij RTC Nijmegen. Hij kan alles met een bal, zowel hard binnenslaan als loepzuiver de bal wegleggen.”

Kracht
Bloem was tevreden met zijn eigen spel. ,,Super om in de basis te beginnen en lekker ook om zowel remmende blocks als blocks in het midden te maken. Wij merkten ook dat we steeds meer in de wedstrijd kwamen. De energie die we erin stopten, dat is ook onze kracht. Jammer dat we onszelf niet belonen in die derde set. Wie weet wat er nog mogelijk was geweest.”

Bij een zege had Taurus vandaag de halve finale mogen spelen tegen Draisma Dynamo. Bij winst zou dan tweede paasdag de bekerfinale volgen in Groningen. Taurus had graag de bekerstunt van 2018 willen herhalen. In dat jaar werd ten koste van Lycurgus de beker gepakt. Dat gaf Mats Bleeker, die thuis via de livestream het duel moest volgen, ook aan. ,,Dit was een unieke kans geweest om dat kunstje te herhalen. Drie wedstrijden spelen in vier dagen en dan de beker omhooghouden. Er werden afgelopen week al grapjes gemaakt dat we maandag ook een wedstrijd hadden.”

Voor Taurus ging deze wens niet in vervulling.

Foto: Ruud Voest
Tekst: AD 03-04-2021