Update Coronavirus en Taurus 04 Juni

Beste Taurus leden & vrijwilligers,

De afgelopen maand zijn de CMV- en de jeugdteams al lekker buiten aan het volleyballen geweest en ook bij de senioren zijn we hiermee gestart. We zijn heel blij met hoe dit voor en door iedereen een groot succes is geworden! Hoewel dit nu hartstikke goed gaat, vereist dit een stukje discipline die we zeker nog even vol moeten zullen houden om aan alle afspraken met de gemeente te voldoen.
Een korte update voor het vervolg de komende periode:

 • De CMV groepen zullen op zand blijven trainen op ma-di en vrijdag en hiermee verder gaan tot en met 3 juli, daarna is het seizoen voor hen afgelopen.
 • De ABC jeugd trainingen zullen voor sommige jeugdgroepen ook in juni nog door gaan. Er wordt vanuit de jeugdcommissie separaat gecommuniceerd welke teams nog gaan trainen. Dit hangt o.a. van de animo bij speelsters/spelers en trainers af.
 • De senioren (competitie- en recreanten teams) zijn inmiddels ook gestart met de trainingen. Het idee is dat dit ook doorloopt tot en met 3 juli, en ook hier geldt dat de animo bij teams en trainers leidend is met als uitgangspunt zo veel mogelijk teams te laten trainen.

Voor de jeugd en senioren wordt nog verder gewerkt aan een rooster waarmee we binnen de kaders blijven die gesteld worden toch zo veel mogelijk teams kunnen laten trainen op de beperkte ruimtes van de 2 locaties. De trainingstijden en locaties worden separaat met de teams gecommuniceerd.
Er zijn dus twee beachvelden op de Kruisboog beschikbaar en vier velden bij sportpark de Meerpaal naast de hockeyvelden. Deze velden zijn exclusief voor Taurus en dit is afgestemd met en goedgekeurd door de gemeente. Op beide locaties is plek om fietsen op voldoende afstand te parkeren. Bij de Kruisboog is er standaard ruimte voor het parkeren van auto’s. De locatie op de Meerpaal is iets verder van de parkeerplaats en ook om andere sporters te mijden heeft met de fiets komen hier de voorkeur.

De volgende afspraken gelden voor beide locaties:

 • Kom alleen trainen als je geen gezondheidsklachten hebt. Dus blijf thuis bij neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn en hoesten of verhoging.
 • Kom niet trainen als er thuis 1 of meerdere personen ernstige klachten zoals koorts en/of benauwdheid heeft. Als iedereen 24 uur geen klachten heeft, mag je weer komen trainen. Blijf ook thuis als iemand in jouw huishouden positief getest is op het coronavirus (COVID-19). Omdat je tot 14 dagen na het laatste contact met deze persoon nog ziek kunt worden, moet je thuisblijven tot 14 dagen na het laatste contact.
 • Als ouder/verzorger/begeleider heb je geen toegang tot de sportvelden. Er mogen geen toeschouwers aanwezig zijn en de kinderen komen dus zo veel mogelijk zelfstandig naar de trainingslocatie. Ouders die toch willen blijven zullen op de parkeerplaats moeten wachten.
 • Er is geen omkleedruimte en geen wc beschikbaar. Als je komt trainen dan ben je thuis naar de wc geweest, heb je thuis je handen gewassen met water en zeep, kom je in je sportkleding en heb je je eigen bidon bij je als je iets wilt drinken tijdens de training. Je gebruikt alleen je eigen spullen. Was ook bij thuiskomst je handen.
 • Er is een kwartier tijd tussen de trainingen, door snel te vertrekken en laat te komen kunnen we drukte voorkomen. Belangrijk is om te bedenken dat er ook andere groepen kinderen op de Kruisboog en bij de Meerpaal gaan sporten. Er is dus meer drukte dan alleen die van ons. We proberen tijden waar nodig goed af te stemmen, om het soepel te laten verlopen is de medewerking van iedereen nodig.
 • Kinderen t/m 18 jaar hoeven geen afstand tot elkaar te houden, wel tot hun trainers, volwassenen houden tijdens de training 1,5 meter afstand tot elkaar en tot de trainer. Dit betekent dat er niet op een aanval aan het net geblokkeerd kan worden, maar wel voor een bal vanachter de 3- meter lijn geslagen. De trainer is verantwoordelijk voor het naleven van de regels binnen de training.
 • De ballen worden tussen en na de trainingen schoongemaakt, Taurus regelt schoonmaakspullen. Er zijn speciale wasbare beach-volleyballen beschikbaar. De ballen voor de grasvelden kunnen op een ‘centraal punt’ worden opgehaald en schoon terug gebracht. Hierbij zal ook af en toe een beroep worden gedaan op trainers/spelers.
 • Bij het opstarten en zolang als nodig is, is er een duidelijk herkenbaar persoon aanwezig die toezicht houdt op het naleven van de regels bij het komen en gaan. Aanwijzingen van deze vrijwilliger worden stipt opgevolgd, discussie over de regels mag schriftelijk gevoerd worden met het bestuur, niet met de vrijwilliger van dienst. Bij de senioren kan dit de trainer zijn, welke dan herkenbaar als zodanig aanwezig is.

En dan nog de volgende punten:

 • We rekenen nog steeds op ieders medewerking om dit alles succesvol uit te voeren en wensen iedereen vooral heel veel plezier toe!
 • Er wordt druk gewerkt aan volleyballen na de zomer en hier zullen we de komende tijd verder over communiceren. Hoewel er reeds wordt gesproken over volleyballen in de zaal vanaf 1 juli is dit nog geen zekerheid gezien de eisen die hieraan worden gesteld. We zijn ook hier mee bezig maar dit kost tijd en indien mogelijk is waarschijnlijk voor de meeste teams niet haalbaar voor 1 september. Daarnaast lijkt het er ook nog steeds op dat buiten sporten met veel minder risico op verspreiding gepaard gaat, dus vandaar dat we hier ook voorzichtigheid betrachten.

Met vriendelijke groet,

Namens het bestuur van Volleybalvereniging Taurus