Werk aan de winkel

Na ruim vier maanden hebben de volleyballers van eredivisionist Taurus eindelijk hun eerste competitiewedstrijd van het seizoen gespeeld. De ploeg uit Houten moest bij RECO ZVH na twee uur spelen wel een 3-2 nederlaag incasseren. ,,We weten waar we aan moeten werken.”
De nederlaag zorgde voor een dubbel gevoel bij Taurus. ,,Het is heerlijk om eindelijk weer eens een competitiewedstrijd te kunnen spelen, maar het is niet lekker om de wedstrijd op deze manier te beĆ«indigen”, aldus routinier Tom van den Boogaard. ,,Typisch zo’n eerste wedstrijd van het seizoen.”
Taurus, dat startte met Daan van Haarlem, Jens de Hoogh, Dylan Boerefijn, Jochem Bloem, Van den Boogaard, Finn Frielink en libero Mats Bleeker, schoot uit de startblokken in Zevenhuizen.
Boerefijn scoorde het eerste punt en bij een stand van 2-6 greep ZVH-coach Kristian van der Wiel naar zijn eerste time-out. Een ace van Boerefijn, gevolgd door een smash van De Hoogh en een blok van spelverdeler Van Haarlem, zorgden voor een orkaan van geluid en een 2-9 tussenstand.
,,Wij schoten inderdaad uit de startblokken, maar konden de servicedruk op hen niet vasthouden”, stelde Van den Boogaard vast. ,,In het vervolg hadden zij het blokkerend goed op orde.”
Van den Boogaard wordt door coach Erik Gras steevast bij de ploeg gehaald en met zijn enthousiasme en gretigheid zorgde de nu als middenspeler opererende routinier voor een bak energie, zoals hij het zelf noemde.

,,Ik vind het spelletje nog te leuk. Alleen moeten wij beseffen dat we straks niet in een klasse lager onze wedstrijdjes spelen. Wij moeten ons bewust zijn van waar we mee bezig zijn.”
Ondanks dat ZVH terugkwam tot 11-11, trok Taurus de eerste set redelijk eenvoudig naar zich toe. Een lepe pass van Van den Boogaard, die drie man liet graaien naar de bal, zorgde voor 18-23, waarna het even later 19-25 stond.

Daarna was het de beurt aan ZVH, dat de tweede set gedecideerd naar zich toetrok en de derde set met minimaal verschil won.
In die set voerde coach Gras met Sven de Koe in de plaats van Frielink pas de eerste wissel door.
Gras: ,,De aanvallers kwamen er niet meer doorheen. Ik heb het nog even laten staan, maar het werd te voorspelbaar aan onze kant.”
Ondertussen haalde Gras de cijfers erbij. ,,Vijftien foute services, elf foute passes en veertien aanvallende fouten; dat is te veel. Zij waren beter. Het is ook een ploeg die wat langer bij elkaar speelt. Individueel zijn er bij ons te veel fouten gemaakt deze wedstrijd.”

Fouten

Ondanks het verlies was Gras blij weer eens om het ‘echie’ te hebben gespeeld. Taurus had dit seizoen nog geen competitiewedstrijd afgewerkt. Het eerste duel in oktober werd afgelast vanwege een corona-uitbraak bij Taurus. Gras: ,,Maar het resultaat is teleurstellend.”
Dat gevoel overheerste ook bij de 28-jarige Van den Boogaard, terwijl hij zijn benen in de hoek van de zaal tegen de muur strekte.
,,Op een gegeven moment kwamen wij onder druk te staan in de passing en de rally’s. Door het ritme er een beetje uit te halen, probeerden we de passing weer te organiseren. Maar door te veel fouten aan onze kant konden we het niet omdraaien.
,,We hebben naast veel ervaring ook veel jonge jongens in de ploeg en maar zes keer met zes tegen zes kunnen trainen. We weten waar we aan moeten werken de komende dagen en weken.”

Tekst en foto AD 11-01-2021