Voorronde NOJK 5 januari

Nationaal Open Jeugdkampioenschap

Op 5 januari 2019 mocht Taurus weer een voorronde voor de NOJK clubteams organiseren.

De beste jeugdteams met kinderen in de leeftijd tot 12 jaar speelden de voorronde om het Nederlands Kampioenschap in hun leeftijdsklasse (D-jeugd). Sommige kinderen die dit jaar voor Taurus meedoen, spelen dan ook al in de C-jeugd.

De D-jeugd heeft zich in de kerstvakantie, met een zwaar oefenprogramma met interlandwedstrijden in St Anthonis en extra trainingen, voorbereid op het kampioenschap. De trainer/coaches Anton van den Oudenrijn en Johan Kok, Corina Eekhof en Laura Westerveld bij de meisjes en Jeroen de Wit en Arjen de Boer bij de jongens hebben er alles aan gedaan om de teams zo goed mogelijk mentaal en fysiek voor te bereiden op het niveau van dit kampioenschap.

De CMV-jeugd D teams bestaan uit de volgende kinderen:

Meisjes D:
Uit Meisjes C3:Shifra, Senne, Danique
Uit CMV6-1:Laurien, Evi, Marit
Uit CMV6-2:Marit, Mare
Twee reserves:Janne en Manon

Jongens D: Uit Jongens C:Bjarne, Guus, John Paul, Luuk, Fons
Uit CMV6-3:Gijs, Christiaan en Sven

De D-teams hebben het fantastisch gedaan want ze zijn beide door naar de volgende ronde de jongens plaatsten zich voor de halve finale door als eerste in hun poule te eindigen en de meisjes wisten de halve finale te bereiken door in de kruisfinale van Woerden te winnen.

De halve finale wordt op 23 februari gespeeld.

De organisatie was weer in vertrouwde handen van Doesjka, Ellen, Lilian, Pieter, Maud, Corine, Irene en Marco. Maar ook de vrijwilligers in de bar hebben deze zaterdag weer het nodige werk verricht! Bedankt daarvoor! En natuurlijk de jongens A en B die de hele dag voor verrukkelijke wafels hebben gezorgd en in de sporthal een heerlijke bak geur verspreidden.

Ook de meisjes A en B hebben zich in de voorronde geplaatst voor de volgende ronde. En ook de jongens A en B zullen zaterdag 23 februari in de halve finale van het NOJK spelen.