CMV toernooi

Het doel van een toernooi spelen is de kinderen laten kennismaken met de wedstrijdsport, het samen vieren van winst en samen verwerken van verlies, het stimuleren en respecteren van elkaar. Kinderen leren door middel van toernooien hun eigen mogelijkheden kennen en krijgen door de wedstrijden meer inzicht in het volleybalspel, waardoor hun technisch en tactische spelinzicht vergroot wordt.

Voor kinderen tot 12 jaar adviseren we dan ook om snel mee te doen aan een toernooi. Het spelen, het spelend leren en het meedoen zijn op deze toernooien belangrijker dan het winnen. Zes keer per jaar worden voor niveaus 1 t/m 5 CMV toernooien georganiseerd door de plaatselijke verenigingen in de provincie Utrecht. Deze toernooien worden gehouden op zaterdagochtend en duren drie uur.

Opgave CMV regiotoernooien

De kinderen geven zich individueel op per toernooi. Op deze manier kunnen we flexibel inspelen op de wensen van kinderen. Ook kunnen we per toernooi het juiste niveau voor een kind bepalen. Er kunnen ook combinaties gemaakt van teams uit verschillende trainingsgroepen. De trainers delen de opgegeven kinderen in teams in, soms in overleg met de kinderen.

Taurus toernooishirt

Kinderen die deelnemen aan een CMV regiotoernooi, spelen in een Taurus shirt. De shirts worden aan het begin van het seizoen uitgedeeld en kinderen mogen dit shirt het hele seizoen gebruiken. Na het laatste toernooi worden alle shirt weer ingenomen.