Net niet…

In sporthal De Kruisboog hebben de volleyballers van eredivisionist Taurus een 2-3 nederlaag geleden tegen Draisma Dynamo uit Apeldoorn.

In Houten kwam de ploeg van trainer Erik Gras (foto) bij een stand van 14-13 in de vijfde set op matchpoint. ,,Als je dat niet weet te verzilveren, dan overheerst de teleurstelling na afloop”, zei Gras. ,,Het is anders dan na een 0-3 nederlaag, dit is zuur. Wij gaan altijd uit van winst met de realiteit in het achterhoofd. Na de eerste set zie je ons als team groeien en moeten zij wisselen. Aan het einde van de tweede set waren zij goed in de verdediging.”

Gras genoot van zijn ploeg, maar was minder te spreken over de trainingsweek voorafgaand aan de wedstrijd. ,,Wij hebben in het algemeen echt een stap vooruitgezet, maar de afgelopen trainingsweek was slecht met te veel foutenlast. Doordat wij minder kunnen trainen dan een ploeg als Dynamo moeten wij juist daar onze winst pakken. Wellicht was het daardoor aan het einde van de vijfde set ‘net niet’. Ondanks dat hebben wij een goede wedstrijd gespeeld waarbij het vooral blokkerend goed stond. Dit biedt perspectief.”
Taurus – Draisma Dynamo 2-3.
Setstanden: 25-21, 16-25, 25-23, 21-25, 14-16.

Tekst: AD 01-02-2021