Taurus H2 – Next Volley Dordrecht H1

Thuiszege Taurus Heren 2 in een uitstekende wedstrijd  tegen Next Volley Dordrecht 1

Zaterdag 4 november speelde Heren 2 thuis tegen Next Volley Dordrecht 1, een team dat vorig seizoen degradeerde uit de Topdivisie. Heren 2  speelde de beste wedstrijd van het seizoen en behaalde een overtuigende 3-1 overwinning. Het team was gedreven en speelde de hele wedstrijd met een prima wedstrijdinstelling.

In set 1 ging Heren 2 goed van start en nam direct een 5-1 voorsprong. Naast een goede servicedruk werden alle taken naar behoren uitgevoerd en was er sprake was van een goed aanvallend rendement. In de beginfase van de set scoorde Harmen van den Hoogen meerdere punten achter elkaar. De voorsprong van enkele punten werd vastgehouden en halverwege de set nam Heren 2 afstand en won de eerste set met 25-16.

In set 2 werd het goede spel uit de eerste set gecontinueerd. Dordrecht kreeg geen schijn van kans en dit kwam o.a. doordat er nagenoeg geen persoonlijke fouten werden gemaakt. Heren 2 stoomde door naar een 20-9 voorsprong. Dordrecht had grote moeite om te scoren. Zowel Roger Leeman als Ralph van Gasteren hadden een beiden een prima blok op de middenpositie. Door het goede blok werden er  ook verdedigend veel ballen opgehaald.

In de derde set nam Dordrecht een 0-3 voorsprong. Heren 2 haakte wel aan en kwam goed terug in de set. Helaas lukte het door enkele fouten op het einde van de set net niet om nog door te drukken en werd de set met 20-25 verloren.

Heren 2 bleef rustig en trok in het begin van de 4e set direct het initiatief naar zich toe. Spelverdeler Sven Spruijt varieerde uitstekend en haalde ook in deze set net als de hele wedstrijd een goed niveau. Heren 2 behield o.a. door goed scorend vermogen van zowel Timo Noordhoek en Daan Roelfsema  de opgebouwde voorsprong in de rest van de set vast. Wel kwam Dordrecht nog van 21-17 terug tot 21-20 maar mede door enkele prima verdedigingsacties van libero Stefan Verkooijen werd de set met 25-20 gewonnen. Iedereen was blij met de vier behaalde punten.

Op  zaterdag 11 november a.s. speelt Heren 2 om 17.00 uur uit tegen VELO 1 in Wateringen. VELO 1 eindigde vorig seizoen één plaats lager dan Heren 2 maar staat na een goede seizoenstart op de vierde plaats.

Lourens van der Linden (Assistent trainer/coach Heren 2)