VC City Lens Krimpen H1 – Taurus H2

1-3 Nederlaag met perspectief voor Taurus Heren 2

Zaterdag 14 oktober jl. speelde Heren 2 zijn tweede thuiswedstrijd tegen VC City Lens Krimpen 1, dat vorig seizoen op de tweede plaats in de Eerste divisie B was geëindigd. Omdat deze tegenstander door het vertrek van enkele spelers minder sterk is dan vorig seizoen, was de verwachting voor de wedstrijd dat Taurus 2 een goed kans had om de eerste overwinning van het seizoen te behalen.

In de eerste set was het een foutenfestival van beide kanten. Taurus 2 slaagde er in het initiatief te nemen en liep uit naar een 16-13 voorsprong. Helaas lukte het niet om de voorsprong vast te houden. Dit kwam met name door een te groot aantal foutieve services. Krimpen liep uit naar 20-24. Taurus kwam nog knap terug tot 23-24 maar Krimpen trok de set toch met 23-25 naar zich toe.

Set 2 was een set waarin Taurus 2 helaas niet in de buurt kwam van het niveau dat in delen van de eerste drie wedstrijden was neergezet. Net als in de eerste set en gedurende de hele wedstrijd was de servicepass heel goed verzorgd, maar bleef het aanvalsrendement van Taurus 2 van een zeer teleurstellend niveau. Set 2 werd kansloos met 16-25 verloren.

In set 3 was er mede door enkele omzettingen in het team halverwege de set sprake van een duidelijk zichtbare opleving. Een 14-18 achterstand werd omgezet in een overtuigende 25-21 setoverwinning.

In set 4 ging het lang gelijk op maar verzuimde Taurus 2 aan het einde van de set de side-out te maken en aanvallend de kansen die zich voor deden in rally’s te verzilveren. VC City Lens Krimpen 1 nam afstand en won de set relatief gemakkelijk met 21-25. Door dit 1-3 verlies leed Taurus 2 z’n vierde nederlaag in dit seizoen. Ondanks het ontbreken van Theo, Daan en Rik had er deze wedstrijd echt meer in gezeten. In de komende weken is er stof tot nadenken en zal er hard moeten worden getraind om ‘het lek weer zo snel mogelijk boven te krijgen’.

Op 28 oktober a.s. speelt Heren 2 uit tegen VV Utrecht 1. De derby vangt aan om 17.30 uur in het Galgenwaard Sport Centrum. VV Utrecht 1 heeft vijf punten meer dan Taurus 2 en staat op een negende plaats. Een overwinning is meer dan welkom om aansluiting met de andere teams te houden.