VV Utrecht H1 – Taurus H2

Taurus Heren 2 boekt eerste overwinning in de streekderby tegen VV Utrecht 1

Zaterdag 28 oktober jl. stond de derby tegen VV Utrecht 1 op het programma, een wedstrijd die altijd garant staat voor spanning en spektakel. De zaal zat goed vol en vanuit Houten waren er ook veel mensen bij de wedstrijd aanwezig. Een overwinning was voor beide teams gewenst. VV Utrecht 1 had in vier partijen maar één keer gewonnen, terwijl Heren 2 nog geen enkele keer had weten te winnen.

Heren 2 had een vliegend start en liep door een sterke servicedruk uit naar een 2-9 voorsprong.
Na twee time-outs en enkele wissels herstelde Utrecht zich enigszins maar behield Taurus 2 de opgebouwde voorsprong en won het de eerste set met 21-25.

In set 2 trok Utrecht het initiatief direct naar zich toe en nam het een 3-0 voorsprong. Tot halverwege de set hield Utrecht deze voorsprong vast. Het lukte Taurus 2 om langszij te komen en een 18-19 voor-sprong te nemen. Helaas werden er op het einde van de set te veel fouten gemaakt en werden kansen niet benut. Zonder opvallend spel profiteerde Utrecht hiervan en won het de tweede set met 25-22.

In set 3 liep Taurus snel uit en speelde het de beste set van de wedstrijd. Spelverdeler Sven Spruijt varieerde goed. Daan Roelfsema had in deze set net zoals in de hele wedstrijd een stabiele servicepass en was aanvallend vaak succesvol. De voorsprong van Taurus kwam niet meer in gevaar en set 3 werd overtuigend met 18-25 gewonnen.

In de vierde set werd de lijn van de derde set aanvankelijk doorgetrokken. Taurus stond tot halverwege de set enkele punten voor en had de wedstrijd goed onder controle. Helaas werden er in het tweede deel van de vierde set net zoals in de tweede set te veel onnodige persoonlijke fouten gemaakt. Via een 24-21 tussenstand werd de set met 25-23 verloren.

Taurus 2 toonde ondanks het verlies in set 4 aan over veerkracht te beschikken en liet in de vijfde set duidelijk zien dat het vandaag beter was dan streekgenoot Utrecht. Er werd direct een voorsprong van enkele punten gepakt. Deze werd niet meer uit handen gegeven en met 10-15 werd de set gewonnen.
Met een 2-3 overwinning was de eerste winst van het seizoen een feit. Voor het moraal van het team is dit een belangrijke overwinning. De harde trainingsarbeid en de beleving van het team gedurende de hele wedstrijd stonden aan de basis van het behaalde resultaat.

Op zaterdag 4 november a.s. speelt Heren 2 om (19.00 uur) thuis tegen Next Volley Dordrecht 1, dat vorig seizoen nog in de Topdivisie uitkwam en nu in de middenmoot van de Eerste divisie B staat.
We hopen net zoals tegen Utrecht op veel sporters die ons komen aanmoedigen.